Fenntartható jövő

Minden ami megújuló energiaforrás, a fenntartható jövőért!

Napelemet mindenkinek- De miért is?

2017. február 03. 10:30 - Feggaris

A különböző természeti jelenségekben hatalmas energia rejlik. Ez egy olyan ingyenes lehetőség, amit ha nem használunk fel, akkor bizony kárba vész. A hozzánk legközelebbi csillag, a Nap, folyamatosan elhalmoz minket fénnyel, amit a technika fejlettségének köszönhetően könnyedén felhasználható energiává alakíthatunk.

 

47848313_l.jpg

Ehhez csupán napelemekre van szükség

Ezek a rendszerek elsőre talán túl költségesnek tűnhetnek, de az évek során hamar bebizonyosodik, hogy megérik a pénzüket. A napelemeknek számos előnye van, amelyek mindenkinek egyértelműen megmutatják, hogy nem érdemes kihagyni ezt a remek lehetőséget.

Hogy mégis mik ezek a pozitívumok?

Íme most a leghangsúlyosabbak

  1. Ingyenes energia

Ezek a fotovoltaikus rendszerek a háztetőkre, vagy a földre helyezett tartószerkezetekre szerelve folyamatosan hasznosítják a napsugárzást. A fényből egyenáramot hoznak létre, amit a rendszerbe szerelt inverterrel könnyűszerrel váltóárammá alakíthatunk, amit a háztartásokban bármire felhasználhatunk.

A Nap a benne lezajló folyamatoknak hála állandóan sugárzik, így tehát a napfény folyamatosan és ingyen elérhető energiaforrás. Mi következik ebből? Ingyenes energiához juthatunk, ha ezt hasznosítani tudjuk – és ez a korábban leírtak szerint a napelemmel lehetséges.

  1. Kifizetődő befektetés

A napelemek felszereltetése természetesen nem ingyenes, de a beruházás költségei néhány éven belül megtérülnek. Mivel a rendszernek köszönhetően saját magunk termelhetjük meg a mindennapokhoz szükséges energiát, ezért nem lesz szükségünk az áramszolgáltatók „kínálatára”. Így tehát a havi számlák rövidesen lecsökkennek, és az így megspórolt összeg néhány éven belül eléri, sőt, felül is múlja a kezdeti befektetést.

  1. Környezetvédő lehetőség

A fosszilis energiahordozók elégetésekor komoly mennyiségű káros anyag keletkezik, ami a levegőbe kerülve súlyos gondokat okozhat. A nem megújuló energiaforrások használata az egészségre gyakorolt hatásuk, és a Föld tartalékainak kimerítése miatt is problémás. A napelemek használatával éppen ezért hozzájárulhatunk a légkör védelméhez, a környezetünk megóvásához – az ökológiai lábnyomunk csökkentésével a bolygónk életét hosszabbíthatjuk meg.

 

A napelemek remek lehetőséget kínálnak, hiszen egy megtérülő befektetéssel ingyenes energiához juthatunk, ráadásul a környezetre gyakorolt negatív hatásunkat is csökkenhetjük. Érdemes tehát megragadni a lehetőséget, és két legyet ütni egy csapásra – jót tenni a Földdel és önmagunkkal is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenntarthatojovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8712174588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása